Wszystkie czasy w strefie UTC

Drukuj

Której przeglądarki używać?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lis 2009, o 21:48 

Której przeglądarki według was najlepiej jest używać?
1. Firefox.
2. IE.
3. Opera.
4. Google Chorme.

Ja osobiście używam Firefoxa i jednocześnie uważam, że jest najlepszy z wyżej wymienionych. Faktem jest, iż "podstawowa" wersja liska jest dość uboga, jednak instalacja dodatkowych wtyczek nie zajmuje jakoś szczególnie dużo czasu.

O IE się nie będę wypowiadał, bo raczej każdy z nas zgodzi się co do tego, iż nie warto tego używać.

Co do Opery i Google Chrome, to ani jedno, ani drugie jakoś szczególnie mnie do siebie nie przekonało. Nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego. Po prostu od razu to odstawiłem.

Re: Której przeglądarki używać?
PostNapisane: 9 lis 2009, o 22:12 

Dłuższy czas używałem Google chrome i jest to dobra przeglądarka z masą śmiesznych komunikatów. Widać że programiści Google mają poczucie humoru.

Niestety chrome ma problemy z wywalaniem stron i z wtyczkami Flash. Filmy na YouTube lubią wywalać błąd i trzeba ponownie uruchamiać kartę. Za to pozytywem jest to że chrome tworzy nowe zadanie podczas otwarcia karty i w razie co pada nam jedna karta a nie cała przeglądarka. Po za tym nic do niej nie mam.

IE - bez komentarza

Opera niczym się nie wyróżnia. na Linuksie jej używam. Taka nijaka.

Nie wspomniałeś o safari na Windowsa. Też jest fajna i bardzo szybka przeglądarką. używałem ja jakiś czas. nie wiem czemu przerwałem. Chyba ze względu słabego zabezpieczenia. Zawsze logowałem się na konto bankowe przez Firefox.

Firefox - jest najlepszy dla użytkownika jak i pod względem bezpieczeństwa. Na codzień to właśnie jego używam.

PostNapisane: 10 lis 2009, o 15:09 

shazak napisał(a):

Nie wspomniałeś o safari na Windowsa.

Bo kompletnie o niej zapomniałem. Korzystałem z niej krótko, ale tylko na szkolnych komputerach. Według mnie jest ona lepsza od IE, ale gorsza od wszystkich innych. Co prawda interfejs ma dość czytelny, ale jakoś mnie nie przekonała. Tak samo jak Opera i Chrome.

PostNapisane: 10 lis 2009, o 17:25 

Przez długi czas używałem tylko Firefoxa, jednak ostatnio przeszedłem na googlowską stronę i od tej pory używam tylko Chrome ;). Jest bardzo podobna w użytkowaniu do firefoxa (wg mnie przynajmniej, bo nie sprawiło mi żadnych problemów zmienienie przeglądarki :) ), jednak zdaje się pracować ZDECYDOWANIE szybciej od lisa. Opera z kolei nigdy mnie nie przekonała, a Safari nie znam w ogóle.

PostNapisane: 10 lis 2009, o 23:32 

jeżeli o mnie chodzi to jako użytkownik tylko Safari i Firefox, ale że Lisek ostatnio lubi się wykładać to bardziej safari

jeżeli spojrzymy od innej strony, czyli od projektantów witryn, najlepiej renderują strony Firefox, Safari, Opera, Flock

Chrome mimo wszystko póki co jest rozwojowe

nie zapominajmy o Lynx :P
najszybciej działająca przeglądarka :D

PostNapisane: 11 lis 2009, o 00:25 

ja używam Flock, fakt mało znana ale szybko chodzi i szybko ładuje, ma wszystko co potrzebne dla standardowego użytkowania
kiedyś używałam Foxa, ale jakoś mulił strasznie

opera jak dla mnie bezpłciowa
Internet explorer
uffff jako napisałam nazwę której nie powinno się wymawiać
jakby nie było to związane jest z ciemną magią :D

a ten lynx to wogóle nie słyszałam

Wszystkie czasy w strefie UTC